TOEPASSINGSVOORBEELDEN

De beste oplossing voor iedere industrie!

KUNSTSTOF VERWERKING

De moderne kunststofverwerking stelt hoge eisen aan energie-efficiëntie, reproduceerbare kwaliteit en kosteneffectiviteit. Onze hittebeschermingssystemen zijn precies voor deze eisen ontwikkeld en kunnen u helpen uw productieprocessen te optimaliseren. Isolatieoplossingen van Brandenburger zijn te vinden in bijna elke toepassing in de kunststofindustrie.

Toepassing in gereedschap en machines voor:

extruderen – folieblazen – lamineren – lassen – persen – spuitgieten – vacuüm-vormen

RUBBER VERWERKENDE INDUSTRIE

De eisen aan energie-efficiëntie, productkwaliteit en procesbetrouwbaarheid in de rubber verwerkende industrie zijn extreem hoog. Daarom zijn we al jaren succesvol als gespecialiseerde leverancier van hitte werende materialen voor gerenommeerde fabrikanten van banden, transportbanden en rubberproducten in het algemeen.

TOEPASSING IN GEREEDSCHAP EN MACHINES VOOR:

gereedschap- en matrijzenbouw – spuitgietmachines – vulkanisatiepersen

Algemene Machinebouw

Door hun uitstekende eigenschappen hebben onze materialen een zeer breed scala aan toepassingsmogelijkheden. Ze voldoen aan de specifieke eisen van en worden gebruikt in een breed scala van industrieën. Met de enorme ervaring opgedaan in de meest uiteenlopende toepassingen zijn we de juiste aanspreekpartner voor machinebouwers. 

Toepassing in gereedschap en machines voor:

metaalverwerking – textielindustrie – chemische processen – glasproductie – automotive

High Tech Equipment

De High Tech Machinebouw heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De technische eisen aan processen, de machines en machine onderdelen zijn veel hoger geworden. Met een continue programma uitbreiding van hoogwaardige materialen en investeringen in o.a. nieuwe slijp- en behandel technieken spelen we een belangrijke rol te spelen in het voldoen aan de eisen van nu en de toekomst.

Toepassing in gereedschap en machines voor:

biotechnologie – farmacie – semiconductor – solar industrie

Houtverwerkende industrie

Betrouwbaarheid van de productie is ons sleutelwoord in de houtverwerkende industrie. Er zijn nauwelijks andere gebieden waar persen aan zulke hoge thermische belastingen worden blootgesteld. Onze hittebeschermingssystemen beschermen de componenten van uw systemen, waarborgen de productkwaliteit en helpen stilstand van de machine te voorkomen. 

Toepassingsvoorbeelden

korte cyclus persen – continu drukproces – enkelvoudige openingspersen – meerdaagse persen

Staalconstructie – Bouwconstructie

Het bouwen met staalconstructies levert vaak een thermische uitdaging op. Het ontstaan van een koudebrug is praktisch gezien een verbinding in een constructie waarbij de kou van buiten naar de binnenzijde van de constructie geleid wordt. Naast het warmteverlies in de gebouwschil kan ook corrosie ontstaan op de overgangspunten. Dit soort warmtegeleidings processen vragen om een thermische onderbreking  ofwel  thermal break/ koudebrug isolatie genoemd. NOVIUM heeft veel ervaring in deze processen. 

Toepassing in verschillende kwaliteiten, geheel volgens tekening.

NOVIUM Composites

Schipleisingel 48
6652 GK Druten
Nederland

VRIJBLIJVEND ADVIES